Att ta sig till Huay Yang

Att ta sig till Huay Yang

Att ta sig till det thailändska paradiset Huay Yang är definitivt värt besväret.

Risken är dock att det blir svårare att lämna denna genuina by, då livet här nere är så enkelt och okomplicerat.

Det enklaste och mest bekväma sättet är direktflyg till Bangkoks flygplats, Suvarnabhumi. Direktflyg till Bankgkok trafikeras på de flesta av europas större flygplatser och tar ca. 10-13 timmar. Från Stockholm samt Köpenhamn går det dagligen direktflyg. Åker du från Göteborg eller andra flygplatser runt om Sverige så blir det till att mellanlanda således.

När man landat på Bangkoks flygplats och tagit sig genom passkontroll och bagageutlämning så är det bekvämaste alternativet att ha förbokat en privat transfer med chaufför som tar Er hela vägen till vår lägenhet i Huay Yang. Denna resan tar ca 3,5 - 5 timmar beroende på trafik. Bilarna är dock bekväma och samtliga har a/c och vana chaufförer som kör bra. Är Ni mer än tre personer kan det vara bekvämt att åka i en minivan/minbuss med sköna fällbara stolar.


Det finns dock många alternativ för den resvana och äventyrslystna resenären. Man kan till exempelvis ta snabbtåg eller taxi in till Bangkok och sen åka vidare därifrån med buss eller tåg. Detta är också ett mycket billigt alternativ. Varför inte kombinera och ta ett stop och njuta av vad Bangkok har att Erbjuda. För den som inte har varit i Bangkok är detta ett alternativ att rekommendera. Antingen på nedresan eller också på hemresan.

Ett annat smidigt och prisvärt alternativ är att ta buss direkt från Bangkoks flygplats till Hua Hin, vilken avgår varannan timme från tidig morgon till sen kväll. Väl framme i Hua Hin kan man sen ta en privat transfer till Huay Yang. Förboka gärna innan i så fall.


Nedan finner Ni lite förslag och alternativ som vi rekommenderar. Vi hjälper Er gärna med bokningar av transfer och svarar gärna på frågor om flygresor, flygbolag, hotell etc. I vår bokningsförfrågan så kan Ni ange om Ni vill ha hjälp med att boka transfer, samt även moped eller saleng.

Flygbolag som vi kan rekomendera


Det finns en mängd olika flygbolag som trafikerar Bangkok International Airport, BKK.


Vårt tips är att söka på diverse resesajter på nätet för bästa resultat och pris. Att flyga från Sverige till Bangkok kostar ca. 4000-7000:-SEK beroende på vilken tidpå året Ni väljer att resa. 


Vi kan rekomendera följande flygbolag


 • Thai Airways                         (direkt från ARN och CPH)
 • Lufthansa                              (mellanlandning i Tyskland)
 • KLM - Royal Dutch Airlines (mellanlandning i Holland)
 • Brussel Airlines                    (mellanlandning i Belgien)
 • Turkish Airlines                    (mellanlandning i Turkiet)
 • Qatar Airways                       (mellanlandning i Qatar)
 • Finnair                                   (mellanlandning i Finland)

Transfer från Bangkok till Huay Yang


Här väljer Ni själva, beroende på plånbok, trötthet och nyfikenhet. Som beskrivs ovan så är det väldigt enkelt och bekvämt att ha en förbokad transfer med chaufför som hämtar Er direkt på flygplatsen. Lika trevligt och spännande kan det vara att åka tåg och buss i Thailand, och det är också ett billigt sätt att ta sig runt i landet. För den äventyrslystna  back-packern kan det vara en upplevelse att åka både andra- och tredjeklass, men vi rekomenderar att man bokar första klass, eftersom det ändå är så billigt.


Transfer från Bangkok till Huay Yang

cirka priser i Thailändska Baht (THB)


 • Privat transfer           3500-4500
 • Tåg                             70-300
 • Buss till Hua Hin       350
 • Privat transfer,          1500-2000
  Hua Hin till Huay Yang